Pearl Drummers Forum - Powered by vBulletin

Results 1 to 7 of 7
  1. Registered User

    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    5

    Default Cymbal bell jobeky issue

    Hi guys,
    My first post.
    Íve just received my new jobeky cymbals, and I cannot make the bells of the crash nor the ride sound.
    Íve been looking around, but couldńt find answers.
    Before i contact them i have read the instructions, but they dont help: i cannot find the function to split the ride nor crashes.
    In trigger section, i have not done any changes. It shows the same type of cymbal for Bow, bell, edge and choke.
    Both crash and ride use Teo cables: bell and bow.
    Any charitably soul willing to help?
    Last edited by Swampkid; 03-24-2020 at 12:13 PM.

  2. Registered User

    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Swampkid View Post
    Hi guys,
    My first post.
    Íve just received my new jobeky cymbals, and I cannot make the bells of the crash nor the ride sound.
    Íve been looking around, but couldńt find answers.
    Before i contact them i have read the instructions, but they dont help: i cannot find the function to split the ride nor crashes.
    In trigger section, i have not done any changes. It shows the same type of cymbal for Bow, bell, edge and choke.
    Both crash and ride use Teo cables: bell and bow.
    Any charitably soul willing to help?
    Pd: the whole cymbal sounds the same, is what I mean. No bells, no choke, no edge.
    I have found the ride split function, but no changes.

  3. e-Pro Live Specialist

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Music City
    Posts
    336

    Default

    Quote Originally Posted by Swampkid View Post
    Pd: the whole cymbal sounds the same, is what I mean. No bells, no choke, no edge.
    I have found the ride split function, but no changes.
    I would contact Jobeky and ask what modules are compatible with their cymbals.

    It makes it easier to make a recommendation about trigger settings if we know if it is wired for Roland or Yamaha.
    Bob Sabellico - Product Manager - Pearl Electronic Percussion Division

  4. Registered User

    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Bob Sabellico View Post
    I would contact Jobeky and ask what modules are compatible with their cymbals.

    It makes it easier to make a recommendation about trigger settings if we know if it is wired for Roland or Yamaha.
    Thank you Sabellico.
    It was ordered specially for Mimic Pro.
    I still hope for a configuration issue...

  5. e-Pro Live Specialist

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Music City
    Posts
    336

    Default

    Quote Originally Posted by Swampkid View Post
    Thank you Sabellico.
    It was ordered specially for Mimic Pro.
    I still hope for a configuration issue...
    There are trigger settings for Roland, Yamaha, and Pearl that are already loaded.

    Unfortunately, there are no Jobeky presets in our software.

    You will have to try some of the Roland and Yamaha trigger settings to see which one applies.

    Does your cymbal have 2 cables?

    Are they TRS cables?
    Bob Sabellico - Product Manager - Pearl Electronic Percussion Division

  6. Registered User

    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Bob Sabellico View Post
    There are trigger settings for Roland, Yamaha, and Pearl that are already loaded.

    Unfortunately, there are no Jobeky presets in our software.

    You will have to try some of the Roland and Yamaha trigger settings to see which one applies.

    Does your cymbal have 2 cables?

    Are they TRS cables?
    Hello Bob,

    Jobeky indicates the trigger settings in the packaging (I think it is cy8 or 9 of Roland)
    The 20 and 18" cymbals have 2 cables: One for the bell and another for the bow.
    I have the 18" connected to aux 1&2.
    The other problem is that the choke is not working either...
    Apart of this problem, the sound is absolutely amazing.

  7. Registered User

    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    5

    Default

    I forgot to mention that I am using TRS cables.
    Thank you

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •