Pearl Drummers Forum - Powered by vBulletin

Results 1 to 7 of 7
  1. Registered User

    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    2

    Default how to assign imported samples in Mimic Pro???

    Hi folks. New to the forum here.

    This is something that I couldn't seem to find in the manual, and Pearl support apparently is not interested in answering it either.

    It was simple enough to figure out how to import .wav files using a USB stick into the Mimic Pro. But how do I go about actually assigning those imported .wavs to specific pads??? Can someone please lay out a quick step by step for me? Would really appreciate it.

    Thanks a lot!
    Giacomo

  2. e-Pro Live Specialist

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Music City
    Posts
    329

    Default Loading samples

    Quote Originally Posted by Giacomo View Post
    Hi folks. New to the forum here.

    This is something that I couldn't seem to find in the manual, and Pearl support apparently is not interested in answering it either.

    It was simple enough to figure out how to import .wav files using a USB stick into the Mimic Pro. But how do I go about actually assigning those imported .wavs to specific pads??? Can someone please lay out a quick step by step for me? Would really appreciate it.

    Thanks a lot!
    Giacomo
    Hi,

    Go to edit kit.
    You can load to kick layer.
    Load Instrument
    Pick instrumwent type in left bottom corner
    Then choose wave and it will list the wave you have on your usb drive.

    To load to existing instruments like kick or sanre or toms, you go to trigger edit
    Kit instrument assign and change it to wave.
    Bob Sabellico - Product Manager - Pearl Electronic Percussion Division

  3. Registered User

    Join Date
    Feb 2019
    Posts
    2

    Default

    thanks for that instruction. that worked.

    one related question though: is it possible to assign a .wav sample to either the ride or crash as a second layer that plays along with ride/crash sound? It seems you can only layer the kick and snare, which is odd.

  4. e-Pro Live Specialist

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Music City
    Posts
    329

    Default Sample Layer

    Quote Originally Posted by Giacomo View Post
    thanks for that instruction. that worked.

    one related question though: is it possible to assign a .wav sample to either the ride or crash as a second layer that plays along with ride/crash sound? It seems you can only layer the kick and snare, which is odd.
    Hi,

    The Layer function is only available for the kick and snare.

    You could try going to the Kit instrument assign window and change one of the assigned instruments to different instrument.
    Bob Sabellico - Product Manager - Pearl Electronic Percussion Division

  5. Registered User

    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by Bob Sabellico View Post
    Hi,

    Go to edit kit.
    You can load to kick layer.
    Load Instrument
    Pick instrumwent type in left bottom corner
    Then choose wave and it will list the wave you have on your usb drive.

    To load to existing instruments like kick or sanre or toms, you go to trigger edit
    Kit instrument assign and change it to wave.
    Hello, my problem is related to this. First I import the samples from the USB into the Mimic. Than, when I select the instrument type to wav, it appears a blank screen, nothing to select. Am I miss something, or doing wrong? Please help. Thank you!

  6. Registered User

    Join Date
    Jan 2017
    Posts
    2

    Default

    Quote Originally Posted by Bob Sabellico View Post
    Hi,

    Go to edit kit.
    You can load to kick layer.
    Load Instrument
    Pick instrumwent type in left bottom corner
    Then choose wave and it will list the wave you have on your usb drive.

    To load to existing instruments like kick or sanre or toms, you go to trigger edit
    Kit instrument assign and change it to wave.
    Hello, my problem is related to this. First I import the samples from the USB into the Mimic. Than, when I select the instrument type to wav, it appears a blank screen, nothing to select. Am I miss something, or doing wrong? Please help. Thank you!

  7. e-Pro Live Specialist

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Music City
    Posts
    329

    Default Samples

    Quote Originally Posted by flurapercussion00 View Post
    Hello, my problem is related to this. First I import the samples from the USB into the Mimic. Than, when I select the instrument type to wav, it appears a blank screen, nothing to select. Am I miss something, or doing wrong? Please help. Thank you!
    Hi,

    When you import your samples, you must use the import one shot wave files from USB stick window.

    The sounds should be listed on your left.

    You highlight the sample you want to load and then push import.

    After that is complete, go to the edit kit function and select page 2 and then select wave.

    Hit load instrument and your sample should appear on the screen.
    Bob Sabellico - Product Manager - Pearl Electronic Percussion Division

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •